látogatás a művészetek világába

Cultvisit

Budapestre érkeztek az Antal–Lusztig-gyűjtemény darabjai

2024. január 23. - Cultvisit

Új időszaki kiállítás nyílt az MBH Bank Művészeti Alapítvány támogatásával létrejött Hungarian Art & Business (HAB) kiállítótereiben. Az Új kezdet. Remekművek huszonöt újat kezdő képzőművésztől c. tárlat olyan kérdéseket jár körbe, mint hogy mit jelent a művészetben az „új”, kik azok a művészek, akik képesek valami újat, valami általuk felfedezettet közölni? A kiállítás anyaga modern és kortárs művészeten, magyar és nemzetközi művészek alkotásain keresztül igyekszik feltárni ezekre a válaszokat. Olyan jelentős alkotók munkái láthatók a budapesti kiállításon, akik kivétel nélkül képesek voltak egyfajta új kezdetet megvalósítani a képzőművészetben.

A tárlat az Antal–Lusztig-gyűjtemény, az egyik legnagyobb hazai képzőművészeti magángyűjtemény darabjaiból épül fel Gulyás Gábor kurátor válogatása nyomán. Akadnak köztük olyan alkotók, akik a magyar művészetben váltak nagy hatású ikonná (pl.: Csontváry, Gulácsy, Kondor, Schaár, Vajda), illetve olyanok is, akikre ma nemzetközi csillagokként tekintünk (Hantaï, Hirst, Moholy-Nagy, Nitsch, Beuys). A klasszikusok mellett továbbá olyan kortárs magyar alkotók unikális műveit is megtekinthetjük, mint Bukta, Keserü, Kicsiny, Lakner és Maurer.

A kiállítás 2024. január 23. és április 7. között tekinthető meg a HAB Andrássy út 112. alatti épületében.  

uj_kezdet.jpg

Forrás: Hungarian Art & Business

uj_kezdet_3.jpg

Forrás: Hungarian Art & Business

A bejegyzés trackback címe:

https://cultvisit.blog.hu/api/trackback/id/tr4518299077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása