látogatás a művészetek világába

Cultvisit

„És akkor besétálunk Van Gogh festményébe…”

2024. február 01. - Cultvisit

2024. február 2-től egy igazán különleges élményben lehet részük a művészetkedvelőknek. A világ nagyvárosaiban – többek között Berlinben, Londonban, New Yorkban, Szöulban és Milánóban – már bemutatott, nagy sikerű Vincent van Gogh: Immerzív élmény most a budapesti BOK Csarnokban lesz látható.

A hamarosan megtekinthető tárlat nem éppen a hagyományos képzőművészeti események közé sorolható. Egy olyan 360 fokos multimédiás kiállításról van szó, amelyen a holland festőművész digitális technikával felújított 200 alkotása lesz látható. Az érdeklődők VR szemüvegben nézhetik végig a padlótól a plafonig megelevenedő festményeket, a multimédiás vetítés, a fény- és hangélmények pedig mind fokozzák az összhatást, a látogatók így teljesen részévé válhatnak az alkotásoknak. Mindez lehetővé teszi például, hogy odaüljünk a festő asztalához, csodáljuk fejünk felett az általa festett csillagokat, vagy épp leheveredjünk a napraforgó- és íriszmezőjén.

A tárlat tavaly elnyerte az Eventex 2023 Awards-on a 'legjobb kiállítás' és a 'legjobb immerzív kiállítás' díját is, így szinte biztosra vehető, hogy a hazai közönség tetszését is elnyeri majd.

A jegyvásárlás és további részletes információ a vangoghbudapest.hu weboldalon érhetők el.

vangogh.jpg

Forrás: Index.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://cultvisit.blog.hu/api/trackback/id/tr7518316287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása