látogatás a művészetek világába

Cultvisit

Új tartalmak az acb Galéria csatornáin!

2024. február 12. - Cultvisit

Néhány napja debütált Nemes Csaba képzőművész videóinterjúja és Vida Judit keramikus művész podcastbeszélgetése az acb Galéria csatornáin. A megjelent, figyelemre méltó interjúkban mélyebben megismerhetjük az alkotók személyes és szakmai életútját, munkásságuk alakulását, valamint jelenlegi kiállításaik szakmai hátterét. Örömmel ajánljuk a következő két riportot!

Making Painting I Műterem-látogatás Nemes Csabánál

Nemes Csaba (1966–) számos nemzetközi és hazai kiállítással a háta mögött az acb Galéria új művészeként lépett a nagyközönség elé. Festészet csinálás c. tárlata, amelynek anyaga a 2023-as Making Painting és a 2022-es Appearance című festészeti sorozatából válogat, február 23-ig még megtekinthető az acb Plus-ban.

A képzőművész műtermében készült interjúból számos részletet megtudhatunk Nemes Csaba alkotói útjáról, a jelenlegi munkásságát meghatározó absztrakt festészet iránti érdeklődéséről, valamint Making Painting című sorozatáról is.

A videóinterjú az alábbi linken érhető el.

YouTube, @acbGallery – Making Painting I Műterem-látogatás Nemes Csabánál (youtube.com)

nemes_csaba.jpg

Forrás: acb Galéria weboldala

Posztmodern design I Vida Judit podcast

Vida Judit keramikus művész munkássága a hagyományos kerámiaművészettől elrugaszkodó irányzatot képviseli, illetve feszegeti annak határait és más művészeti ágakkal való kapcsolódási lehetőségeket keres. A kilencvenes években készült kerámiákat bemutató Posztmodern design c. tárlata február 23-ig tekinthető meg az acb Attachmentben. A kiállítás darabjai – nyomokban felismerhető formáik ellenére – inkább ironikus módon közelítik meg a tárgyak funkcióit.

Vida Judit az acb Media podcastcsatornájának első vendége volt. A vele készült beszélgetésből, amelynek helyszínét az alkotó pilismaróti műteremháza adta, további érdekességek derülnek ki az említett kiállítás hátterével és az alkotó munkásságának mérföldköveivel kapcsolatban.

A podcastbeszélgetés az alábbi linken érhető el.

Spotify, @acb Media podcast – acb Media: S01 E1 I Vida Judit: Posztmodern design (spotify.com)

2188498057ce699d305e4290d697c091.jpg

Forrás: acb Galéria weboldala

A bejegyzés trackback címe:

https://cultvisit.blog.hu/api/trackback/id/tr518324549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása