látogatás a művészetek világába

Cultvisit

Fénykiállítás keretében látható először a teljes Biodóm

2024. március 05. - Cultvisit

Március 1-jén megnyílt a Fénydóm fényművészeti kiállítás, amelynek a budapesti Biodóm ad otthont. A március 17-ig tartó eseménynek köszönhetően a nagyközönség most először járhatja körbe az építmény teljes területét. A hazai és nemzetközi fényművészek alkotásai e különleges helyszínen igazán egyedi élményt nyújtanak az érdeklődők számára.

1_3.jpg

Forrás: funzine.hu

A hatalmas – van, ahol 36 méter magas – üvegkupola alatt rejlő kiállításon helyspecifikus fényművészeti és audiovizuális installációk jelennek meg, melyek mindegyikét valamilyen természeti jelenség inspirálta, így például a vízesés, madárcsicsergés, víz alatti állatok és az óceánok világa is megelevenedik. Az alkotások több száz intelligens lámpa, projektor és nagy teljesítményű diavetítő berendezés által kelnek életre, amelyek nem mindennapi fénykörnyezetet teremtenek.

A fényművészeti esemény az intézmény azon elképzelésének részét képezi, hogy az építményhez kötődő beruházás szüneteltetése alatt is hasznosítsa a helyszínt különböző, a Fővárosi Állat- és Növénykert szellemiségével és a hely adottságaival összeegyeztethető rendezvények befogadásával.

A projekt megvalósítása az INOTA - Kortárs audiovizuális fesztivál programját is szervező COLLOC Productions-nek és a Centrum Production-nek köszönhető, a kezdeményezéshez pedig partnerként csatlakozott a monumentális fényfestéseiről ismert LaLuz Visuals, továbbá a nemzetközi hírű fényművész, Karl Kola is.

Az egyedülálló kiállítás minden nap délután 5-től este 10 óráig várja a látogatókat.

2_3.jpg

Forrás: funzine.hu

 

Ha nem szeretnél lemaradni legfrissebb cikkeinkről, kövess minket Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://cultvisit.blog.hu/api/trackback/id/tr118346277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása