látogatás a művészetek világába

Cultvisit

A nyár, a Balaton és a művészet fúziója: jön a Füred Art Week

2024. július 10. - Cultvisit

Július 26-28. között a Balaton “fővárosában” nyílik meg először a Füred Art Week, egy klasszikus és kortárs műveket felvonultató szemle az Art and Antique és a Budapest Contemporary szervezésében. A rendezvény fő célja, hogy közelebb hozza a művészetet a nyaralók és a helyiek széles rétegéhez, és bekapcsolja a várost a művészeti élet vérkeringésébe.

A nyár folyamán Balatonfüred minden évben igazi kulturális és társasági központtá alakul át, ahol pezseg az élet, így tökéletes helyszíne lesz a július végére tervezett háromnapos művészeti rendezvénynek, a Füred Art Week-nek. A seregszemlén neves galériák és aukciósházak mutatják majd be klasszikus és kortárs művészek alkotásait egyaránt. A festmények mellett szobrok, bútorok, szőnyegek és ékszerek is kiállításra kerülnek.

“Keresve se találtunk volna alkalmasabb helyet az új, hagyományteremtő szándékkal életre hívott eseményünkhöz. A Füred Art Week idén első alkalommal mutatkozik be a város szívében, a kikötőhöz és a sétányhoz is közeli, exkluzív Kongresszusi Központban” – mondta el Tausz Ádám főszervező[1], akinek nevéhez kötődik az Art and Antique kiállítás és vásár, valamint a kortárs művészet újdonságait bemutató Budapest Contemporary is.

fured_2.jpgForrás: balatonfured.hu 

A szervező azt is hozzátette, hogy a magas színvonalú műalkotások mellett, melyeknek értéke akár az 50 millió forintot is elérheti, pénztárcabarátabb műtárgyak is megtalálhatóak lesznek a szemlén, ahol az összes kiállított darab megvásárolható a nagyközönség számára. A résztvevő galériák között van az acb Galéria, a BÁV ART, a Bernabo Art Furniture, a LUMAS galéria, a NACO, a Nemes Galéria, a Neo Deco Galéria, a Neves Kor-Társ Galéria, az Opera Antikvitás, a Passage Galéria, a ProArt Frame és a youngart is.

Jegyvásárlás a helyszínen lehetséges, az alacsony jegyár azonban lehetővé teszi, hogy a kiállított alkotások széles réteghez is elérjenek mind a helyiek, mind a nyaralók és a látogatók körében, ezzel is népszerűsítve a művészetet a Balaton “fővárosában”.

A rendezvényről további információk a Füred Art Week weboldalán olvashatók: FüredART (furedartweek.hu)

 

fured.png

 

Ha nem szeretnél lemaradni legfrissebb cikkeinkről, kövess minket Facebookon is! 

 

[1] Forrás: FüredART (furedartweek.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://cultvisit.blog.hu/api/trackback/id/tr8818444271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása