látogatás a művészetek világába

Cultvisit

Keep Smiling – Kortárs kiállítás a ":)" jegyében

2024. szeptember 18. - Cultvisit

A mosolygó fej talán az egyik leguniverzálisabb szimbólum, amit mindenki ismer. De vajon mennyire valóságos ez a mosoly a mindennapokban? A POP&ROLL Art Gallery újonnan megnyílt tárlata, a KEEP SMILING éppen ezt a kérdést járja körül, és mindenkit arra hív, hogy új perspektívából vizsgálja meg a híres sárga mosolygós arcot. A kiállítás szeptember 13. és november 10. között látogatható Budapest belvárosának legfrissebb művészeti helyszínén, a Dorottya utcában.

58307745_6daa55cf96a27d0272149761fb79075e_t.jpgForrás: index.hu / Eszter Sarah

Az emoji-k világa mindannyiunk számára ismerős, de kevesen tudják, hogy a legismertebb mosolygós arc, a smiley, egészen 1963-ig vezethető vissza. Harvey R. Ball, amerikai grafikus ekkor tervezte meg az ikonikus sárga arcot a State Mutual Life Assurance biztosítótársaság számára, azzal a céllal, hogy pozitívabb hangulatot teremtsen a munkahelyen. Ez a szimbólum az évek során aztán túlnőtt a biztosítótársaság falain, és azóta a digitális világban az írásbeli kommunikáció egyik elengedhetetlen része lett.

A POP&ROLL Art Gallery kiállításán hét elismert kortárs művész, köztük Fazekas Dániel, Fáskerti Zsófia, Jánosi Anna, kissmiklos, Majoros Áron, Menyhárt Marcell és Tayler Patrick vizsgálja meg, hogyan kapcsolódik az emberiség ehhez a mosolygós szimbólumhoz. Kiss Miklós, a tárlat kurátora, egyben egyik művésze szerint a smiley egy olyan szimbólum, amely egyszerre közvetít pozitivitást és rejti el a mögötte húzódó nehézségeket. Úgy gondolja, egyfajta erőltetettség is van benne, mintha muszáj lenne a mai kor emberének smiley-t használnia, ha valami pozitívat szeretne közölni. Ez a kettősség tükröződik a kiállított művekben is, amelyek olykor nehéz témákat is érintenek.

58307751_09d544c71da8a95cd52ef15b30580ea3_t.jpgForrás: index.hu / Eszter Sarah

A KEEP SMILING tárlat szeptember 13-tól november 10-ig ingyenesen megtekinthető a galéria nyitvatartási idejében, szerdától vasárnapig 11 és 18 óra között. 

A POP&ROLL egy innovatív művészeti projekt, amely összekapcsolja a funkcionalitást, a dizájnt és a művészi kifejezésmódot. Kissmiklos progresszív koncepciója három teret ölel fel: az Art Gallery-t, az Art Shop-ot és a különleges Art Toilet-et, amelyek mind egyedi lehetőséget kínálnak a kortárs művészet felfedezésére és átélésére. A POP&ROLL Art Gallery egy dinamikus tér, amely a kortárs művészet sokszínűségét mutatja be. A galéria teret ad feltörekvő és elismert művészek válogatott alkotásainak, hangsúlyozva az innovációt és a kreativitást. Szabad légköre tökéletes a művészet szerelmeseinek és a laikusoknak egyaránt, miközben olyan gazdag kulturális élményt nyújt, amely tükrözi a POP&ROLL projekt szellemiségét.

 

Forrás:

 

Ha nem szeretnél lemaradni legfrissebb cikkeinkről, kövess minket Facebookon is! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cultvisit.blog.hu/api/trackback/id/tr5418494162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása